Install Guides Parts Catalog Gallery Track Times Dyno Database Tech Info Gear

Go Back   NewCelica.org Forum > Celica Discussion > Performance Mods > ECU Tuning
Favorites Trader Ratings Register Blogs Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Support NCO
Google
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-26-2012, 10:33 AM   #1
Seitzy
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Pennsylvana/Ohio
Posts: 59
iTrader: (0)
Stock ECU reset?

I was reading a few threads in here and saw the someone claimed extra power from, essentially, just a reset ECU. I'm obviously not going to pay someone to do this, but I was wondering, If I just reset my ECU, would it run a bit smoother/more efficient? Pretty n00b question, but I'm a n00b so...

The only 'mods' i've done are Injen Air Intake system and I changed the spark plugs to Platinum. I also recently changed the serpentine belt.

EDIT: I'm not expecting some "Miracle power boost" or anything, I'm just expecting it to help my reliability in the long run.
Seitzy is offline   View this Members' Photo Gallery Reply With Quote
Old 05-26-2012, 10:43 AM   #2
x310gtsx
"Mega-Giga Bytes Son!"
 
Join Date: Nov 2008
Location: West Los Angeles
Posts: 1,547
iTrader: (2)
disconnect the negative side of the battery for a few minutes and then reconnect it. there is also a fuse you can pull, but i've never done it that way.

hopefully someone else will chime in.
__________________

Quote:
homies everywhere have been reminded not to be scared.
x310gtsx is offline   View this Members' Photo Gallery Reply With Quote
Sponsored Links
Google
Support the Forums
Old 05-26-2012, 10:46 AM   #3
v3bahumut
O_o
 
Join Date: Feb 2006
Location: LaVergne, TN
Posts: 7,208
iTrader: (46)
EFI fuse, 15 amp in the engine bay, Bottom row third one from the left.....IIRC
__________________

-2001 GT-T 6 speed-
-2001 4Runner Sr5 4x4-
-1974 VW Baja Beetle-
v3bahumut is offline   View this Members' Photo Gallery Reply With Quote
Old 05-26-2012, 12:02 PM   #4
Nevershoutchris
Unknown
 
Join Date: Sep 2011
Location: Fontana, California
Posts: 728
iTrader: (1)
^ won't lose my radio presets that way right?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Nevershoutchris is offline   View this Members' Photo Gallery Reply With Quote
Old 05-29-2012, 05:03 PM   #5
Seitzy
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Pennsylvana/Ohio
Posts: 59
iTrader: (0)
I reset the ECU by pulling out the EFI Fuse. I can tell it worked, but I'm not sure if it worked in a good way.

I back out of my drive way, and I go to 1/4 throttle and there was no response for a second, almost like turbo lag.

after driving it a few miles, the problem seemed to have gone away. any suggestions?
Seitzy is offline   View this Members' Photo Gallery Reply With Quote
Old 05-29-2012, 05:53 PM   #6
brianv3ntura
o-NO_oB-x
 
Join Date: Mar 2011
Location: Jacksonville, FL
Posts: 2,912
iTrader: (2)
Quote:
Originally Posted by Seitzy View Post
I reset the ECU by pulling out the EFI Fuse. I can tell it worked, but I'm not sure if it worked in a good way.

I back out of my drive way, and I go to 1/4 throttle and there was no response for a second, almost like turbo lag.

after driving it a few miles, the problem seemed to have gone away. any suggestions?
Ecu is relearning
__________________

Officially MOLESTED '00 GT (Purchased April '11) - Carbon Blue - 5spd - BFV Removal - Magnaflow Cat - OBX axle back - Resonator Delete - DDM Tuning 6000k HID low - S2000 Antenna - GTS Leather Steering Wheel - Hotchkis sport rear sway
brianv3ntura is offline   View this Members' Photo Gallery Reply With Quote
Old 05-29-2012, 06:19 PM   #7
Seitzy
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Pennsylvana/Ohio
Posts: 59
iTrader: (0)
should I just drive as I normally would then?
Seitzy is offline   View this Members' Photo Gallery Reply With Quote
Old 05-30-2012, 06:03 AM   #8
blkcelica01
 
Join Date: Feb 2003
Location: NW Indiana
Posts: 2,888
iTrader: (74)
^ yes
__________________
blkcelica01 is offline   View this Members' Photo Gallery Reply With Quote
Old 05-30-2012, 07:10 AM   #9
Smaay
 
Join Date: Jun 2001
Location: Lancaster, CA
Posts: 11,650
iTrader: (10)
first off get rid of those spark plugs. you want either a simple Copper plug or Iridium like the OEM plug. Platinum plugs do not perform well in the celica
__________________
BOOST BOOST AND MORE BOOST!!!!!
Smaay is offline   View this Members' Photo Gallery Reply With Quote
Old 05-30-2012, 07:55 AM   #10
DOJAGUY
DA General of the ARMY
 
Join Date: Apr 2012
Location: 626 SGV
Posts: 6,943
iTrader: (5)
Quote:
Originally Posted by Seitzy View Post
I reset the ECU by pulling out the EFI Fuse. I can tell it worked, but I'm not sure if it worked in a good way.

I back out of my drive way, and I go to 1/4 throttle and there was no response for a second, almost like turbo lag.

after driving it a few miles, the problem seemed to have gone away. any suggestions?
next time let your car run for a few min before u drive it
DOJAGUY is offline   View this Members' Photo Gallery Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Go Back   NewCelica.org Forum > Celica Discussion > Performance Mods > ECU Tuning

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:39 AM.